Vintage Danish Hans Wegner daybed in oak (*sold)

Dit Deense daybed werd in de jaren vijftig ontworpen door de bekende ontwerper Hans J. Wegner en geproduceerd door Getama. Het is uitgevoerd in een massief lichteiken frame met een nieuw gestoffeerd kussen in een zachte warme gemêleerde wollen meubelstof die mooi contrasteert met het lichte frame en het messing aan de zijkanten waar het matras precies tussen valt.

Dit daybed is vrij ondiep waardoor het goed gebruikt kan worden als bank tegen een muur als je er wat kussens op legt.

Het verkeert in een nette staat, er is wat lichte patina op het messing maar dat past bij de leeftijd. De bekleding is volledig vernieuwd net als het binnenwerk. De originele bronzen veren van het frame zijn nog sterk en veerkrachtig en zorgen voor extra comfort.

Afmetingen: 200 cm lang, 70 cm diep en 42 cm hoog.

Sold
This Danish daybed was designed in the fifties by the well known Danish designer Hans J. Wegner and produced by Getama. It is executed in a solid light oak frame and is re-upholstered in a nice soft woolen fabric which is complimentary to the light frame and the brass details.

This vintage daybed is in a very good and clean condition, the upholstery and the cushion are new, the frame has been cleaned and the brass has been polished but the patina is still there.
The original bronze springs in the frame underneath the cushion are still sturdy and are there for extra comfort.

Dimensions: 200 cm long, 70 cm deep and 42 cm high.

Sold
 

 

Interested? fill in the contact form below and we will get back to you.

Uw naam

Uw email

Onderwerp

Uw bericht